• banner duhovna univerza 2016 net

Potovanje k sebi – 7 poti do duše.

Program.Sončni zahod

Kot ima vsak svojo pot skozi življenje, ima vsak tudi svojo pot, ki ga vodi bližje k sebi: za umetnika je to pot lepote, znanstvenik se poglablja v matrico stvarstva, nekomu je to pot delovanja, drugemu pot predanosti in ljubezni, tretjemu pot volje in moči … Ali veste, katera je vaša?

V predstavitvi bomo spoznali 7 poti do duše, kot jih vidita večna modrost in ezoterika, modrost duše. Spoznali bomo, katera nam je najbolj domača in tudi, kako nas lahko vsaka obogati in nam odkrije del spoznanja tistega dela sebe, ki ga morda že dolgo iščemo za kopreno zunanjega videza in minljivosti.

7 POTI DO DUŠE

Nekaj poudarkov iz vsebine:
Pot modrosti – Po njej so hodili modreci vseh časov na Vzhodu in Zahodu, ki so duhovne popotnike spodbujali k samo-spoznanju. Na tej poti bomo začeli spoznavati, kdo vse sem ter kaj lahko postanem. Spoznali bomo ezoterično zgradbo človeka, kaj ugrablja našo zavesti, pa tudi, kje je njeno upanje, moč ter odrešitev.
Pot srca – To je pot mistikov in svetnikov, pot hrepenenja po višjem, nespremenljivem, pravem in božanskem. Spoznali bomo bogato paleto čustvenih stanj astralnega sveta, se poglobili v naravo želja in sanj, ter se srečali z aspiracijo, globokim mirom, radostjo, sprejetostjo in ljubeznijo.
Pot luči – Razumeti sebe in svet okoli sebe, kako delujemo in zakaj so vprašanja, na katera odgovarja pot luči. Razum bomo spoznali kot okno v zunanji pa tudi notranji svet. Vadili bomo kultivacijo pozornosti, zbranosti in osredotočenosti, ki vodi onkraj konceptov. Ko postaja razum čuječ, odprt in buden, nas odpira pravemu zaznavanju tega trenutka ter sebe v njem.
Pot rituala – To je pot obrednosti in plesa z dušo v našem vsakdanjem življenju. Zanimalo nas bo, kako prinesti dušo in njene kvalitete v naše energijsko telo in čakre ter prek njih v fizično telo in vsakdanja opravila. Srečali se bomo s pomenom obredov, reda in ritma v svojem življenju.
Pot delovanja – Delovanje pomeni akcijo ali karmo. Pravilno delovanje v tem trenutku je jamstvo za 'dobro karmo' v naslednjem. Pogledali si bomo svoje življenje in odnose v luči karme. Kako razumeti usodo, koliko svobodne volje imamo? Spoznavali bomo, da je življenje učna ura, v kateri se učimo ljubiti ter delovati za najvišje dobro.
Pot harmonije – Ta pot nas uči, kako živeti polnost pravilnih odnosov do sebe, z drugimi, do narave. To je tudi pot lepote in umetnosti, ki nam razkriva, kako lahko iz svojega življenja s pomočjo pravilne komunikacije in ravnovesja ustvarimo pravo malo umetnino. Odstrlo se nam bo ezoterično življenje duše.
Pot volje – Je pot poguma, neustrašnosti, tveganja in sposobnosti žrtvovanja. Ni za vsakega, a vendar brez nje nihče ne more zares priti do Sebe. Spoznali bomo, kako odkriti in razvijati svojo notranjo moč ter kakšno mesto imajo duhovna samovzgoja, študij ezoterike, meditacija in služenje na duhovni poti.

Način dela in trajanje

  • 1 x tedensko, ob ponedeljkih, od 18. do 20.30 ure; poleti celodnevni/vikend seminar; skupaj predvidoma 32 srečanj/enot; podrobnejši urnik ob začetku programa.
  • Preplet predavanj iz večne modrosti in ezoterike, izkustvenih ter energijskih vaj, treninga čuječnosti in meditacije ter pogovorov. Prek zooma in srečanj v živo.
  • Šolnina se poravna ob vpisu in potem v rednih mesečnih obrokih v času trajanja programa.
  • Začetek: Jeseni 2020, zbiramo prijave.

***

V POLETNEM ČASU vabljeni, da se udeležite krajših delavnic, ki so povezane s programom 7 poti do duše. Teme in termini bodo objavljeni na tej spletni stani in prek e-novic Duhovne univerze.

Program bo vodila Barbara Škoberne, učiteljica za osebno in duhovno rast. Informacije in prijave Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 041/248 339.

֍ ֍ ֍ ֍ ֍ ֍ ֍

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o delavnicah in ostalih novostih.

Duhovna univerza na Facebooku