• banner duhovna univerza 2016 net

Potovanje k Sebi – 7 poti do duše

labod

V življenju je veliko stvari, ki jih moramo narediti. Ena najpomembnejših je, da spoznamo sebe in raznolike poti, ki vodijo do sebe. To je dogodivščina brez primere, v kateri spoznavamo značilnosti, lepoto, pa tudi preizkušnje, skrivnosti in zaklade te poti ter pokrajin, prek katerih vodijo. Tako kot ima vsakdo svojo pot skozi življenje, ima vsakdo tudi svojo pot, ki ga vodi k sebi: za umetnika je to pot lepote, znanstvenik se poglablja v matrico stvarstva, nekomu spet je to pot delovanja, drugemu pot srca in ljubezni. Kolikor ljudi, toliko načinov.

V programu Potovanje k sebi bomo spoznali 7 poti do duše. Spoznali bomo ne samo, katera nam je najbolj domača, ampak tudi, kako nas lahko vsaka obogati in nam odkrije del spoznanja tistega dela sebe, ki ga morda že dolgo iščemo za kopreno zunanjega videza in minljivosti.

Nekaj poudarkov iz vsebine:
Pot modrosti – Po njej so hodili modreci vseh časov, tako na Vzhodu kot na Zahodu, ki so duhovne popotnike spodbujali k samo-spoznanju. Na tej poti bomo začeli spoznavati, kdo vse sem ter kakšen vse sem. Spoznali bomo, kaj ugrablja našo zavesti, pa tudi, kje je njeno upanje, njena moč ter odrešitev.
Pot srca – To je pot mistikov in svetnikov, pot hrepenenja po višjem, nespremenljivem, pravem in božanskem. V odgovoru na vprašanje, po čem hrepeni naše srce, se bomo srečali z aspiracijo, globokim mirom, radostjo, sprejetostjo in ljubeznijo.
Pot luči – Razumeti sebe in svet okoli sebe, kako delujemo in zakaj, to so vprašanja, na katera odgovarja pot luči. To je pot kultivacije razuma, da postaja vedno bolj odprt, sproščen, buden in čuječ, ter nas odpira pravemu zaznavanju tega trenutka ter sebe v njem.
Pot rituala – To je pot obrednosti in plesa z dušo v našem vsakdanjem življenju. Zanimalo nas bo, kako prinesti dušo in njene kvalitete v naše energijsko telo in čakre ter prek njih v fizično telo in vsakdanja opravila. Srečali se bomo s pomenom reda in ritma v svojem življenju.
Pot delovanja – Delovanje pomeni akcijo ali karmo. Pravilno delovanje v tem trenutku je jamstvo za 'dobro karmo' v naslednjem. Ta pot nas uči razumeti, da je življenje učna ura, v kateri se učimo delovati za najvišje dobro.
Pot harmonije – Ta pot nas uči, kako živeti polnost pravilnih odnosov: do sebe, z drugimi, do narave. To je tudi pot lepote in umetnosti, ki nam razkriva, kako lahko iz svojega življenja s pomočjo pravilne komunikacije ustvarimo pravo malo umetnino.
Pot volje – Je pot poguma, neustrašnosti, tveganja in sposobnosti žrtvovanja. Ni za vsakega, a vendar brez nje nihče ne more zares priti do Sebe. Uči nas, kakšno mesto imajo duhovna samovzgoja, študij ezoterike, meditacija in služenje na duhovni poti.

Način dela in trajanje
Program bo potekal v obliki tedenskih srečanj, ob ponedeljkih, od 18. do 20.30 ure, od konca februarja do junija in od septembra do novembra 2020. Julija bo vikend seminar. Podrobnejši urnik in termin seminarja bodo objavljeni pred začetkom programa.

Program je oblikovan kot preplet predavanj iz večne modrosti in ezoterike, izkustvenih ter energijskih vaj, treninga čuječnosti in meditacije ter pogovorov. Zapiske predavanj in obravnavanih tem boste prejemali sproti na srečanjih.

Šolnina se poravna ob vpisu in potem v rednih mesečnih obrokih v času trajanja programa. Podrobneje o šolnini pred začetkom programa.

Začetek 23. marca 2020.

Program bo vodila Barbara Škoberne, učiteljica za osebno in duhovno rast

Informacije in prijave: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

֍ ֍ ֍ ֍ ֍ ֍ ֍

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o delavnicah in ostalih novostih.

Duhovna univerza na Facebooku