• banner duhovna univerza 2016 net

Vpis v 1. letnik - januar 2022

modro zlata mandala2 m

Lepo pozdravljeni v letu treh srečnih dvojk!

Mislim, da nas je strah vsak
trenutek v življenju,
dokler ne
spoznamo
Njega.
–Hafis


Morda stopate v novo leto s potrebo po tem, da bi nekaj spremenili ne le okoli sebe ampak tudi pri sebi. Če je tako, vas vabimo k vpisu v 1. letnik Duhovne univerze in na tri nova brezplačna predavanja, ki se dotikajo vsebin, s katerimi se ukvarja človek, ko vstopa na duhovno pot. Te vsebine so tudi del 1. letnika Duhovne univerze.

  • 12. januar 2022: Kako odkriti svojo notranjo moč

Od kod izvira naša notranja moč? Kako jo lahko odkrijemo, prebudimo in uporabljamo, ter postanemo odločnejši, vztrajnejši in pogumnejši v življenju.

  • 19. januar 2022: Meditacija – potovanje k sebi

Meditacija je posebna vrsta treninga naše pozornosti in tudi posebna umetnost zbranosti. Pomeni postopno poglabljanje vase, od znanih subjektivnih stanj svojega telesa, duševnosti in razuma do tišine, ki je za mislimi. Tam se nam začnejo odstirati nove dimenzije bivanja in zavedanja, ljubečega sočutja in dinamične svobode.

  • 26. januar 2022: Pot duhovne samouresničitve

Ko človek prvič uzre luč svoje lastne biti, ko doživi dotik posebne tišine, svetosti in miru, tega ne more več pozabiti. Tisto, kar nas pokliče iz globin lastnega središča, je skrivnostno in vendar domače. Je to, kar najbolj smo, kar nikoli ne izgine ali mine, in čemur ne moremo več obrniti hrbta. Hrepenenje našega srca postane neustavljivo in potreba po tem, da bi živeli iz najvišjega Sebe, postane naša nuja. Pot duhovne samouresničitve je pot doseganja najplemenitejših potencialov, ki so nam bili položeni v zibelko.

Predavanja bodo potekala od 18h do 19.30h prek aplikacije Zoom. Prijave na predavanje so možne do 17h na dan predstavitve, prek e-pošte na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Po predavanju bo kratka predstavitev prvega letnika Duhovne univerze, ki se bo začel februarja 2022. Vabljeni!

 

Januarja 2022 vpisujemo v novi 1. letnik Duhovne univerze

Prvi letnik Duhovne univerze nosi naslov Potovanje k Sebi - 7 poti do duše in predstavlja 7 različnih načinov hoje po duhovni poti. Hkrati gre za 7 kvalitet, s katerimi se vsakdo sreča in se jih uči usvojiti v življenju ter se tako začne preobražati v bitje, kakršno je v svojem najskrivnostnejšem bistvu. Postati to, kar zares si in znati prepoznanja zaživeti, je največ, kar lahko uresničimo v življenju.

Poti k duši so: pot modrosti, pot rituala, pot srca, pot luči, pot delovanja ali karme, pot lepote in pot volje. Vsaka od teh nas izkustveno bogati, nam prinese večje razumevanje sebe in drugih, vabi v izpolnjeno in osmišljeno življenje.

Duhovna univerza že 33 let nudi duhovnim iskalcem sistematično izobraževanje in kompetentno vodenje na poti duhovne preobrazbe.

*******

  • Program bo potekal ob sredah, od 18. do 20.30 ure prek aplikacije zoom, ko bodo pogoji pa tudi v živo v Ljubljani, vsaj enkrat mesečno.
  • Način dela in trajanje: program je oblikovan kot preplet predavanj, izkustvenih vaj ter meditacije. Zapiske predavanj in obravnavanih tem boste prejemali sproti na vsakem srečanju. Šolsko leto se začne predvidoma oktobra in zaključi junija, z vikend seminarjem.
  • Cena: 9 mesečnih obrokov po 105 EUR. Če ste v preteklosti že obiskovali programe Duhovne univerze ali Šole za čustveno inteligenco, imate 5% popust.
  • Pogoj za vpis: dopolnjenih 21 let, psihofizična stabilnost. Predhodne izkušnje izobraževanja na podobnih področjih niso ovira niti prednost za vpis.
  • Vodita: Barbara Škoberne in Nataša Zorc, učiteljici in mentorici za osebni in duhovni razvoj.
  • Prijave in informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 041 248 339.

 *******

Pot modrosti – Večna modrost in ezoterika vam bosta dali znanje in osvetlili temeljna življenjska vprašanja o tem, kdo ste in kakšni ste. Meditacija pa vam bo dala neposredno izkušnjo in omogočila globlja spoznanja. Več ...

Pot rituala – Ritual, red in ritem omogočajo konkretizacijo duhovnih izkušenj v fizično življenje. Spoznali boste, kako skozi ritual in ritem povezati največji polarnosti življenja: duha in telo, kako prinesti dušine plemenite kvalitete v naša energijska telesa in čakre ter prek njih v fizično telo in dnevna opravila. Več ...

Pot srca in predanosti – Hrepenenje po ljubezni in miru nas vede ali nevede vodi v iskanje duše. Spoznali bomo, kako nam globoka aspiracija pri tem pomaga, srečali se bomo z izvorno potrebo duševnosti po zlitju, pa tudi z ovirami do tega. Razgrnili si bomo pisani svet astrala ter boljše razumeli pomen občutkov, čustev in želja. Več ...

Pot luči in razuma – 'Razum ni posoda, ki jo je treba napolniti, temveč ogenj, ki ga je treba prižgati' (Plutarh). Razum je tisti, ki išče resnico in ji sledi, kot bi sledil 'vonju po luči' (Hafis). K resnici nas nezadržno vleče, ko iščemo smisel v življenju. Razumeti in ne slepo verjeti, je nuja današnjega duhovnega iskalca. Naučili se boste, kako kultivirati in uporabljati svoj razum, da bo postal bolj dojemljiv, buden in čuječ, ter nas odpiral pravemu zaznavanju duše in prisotnosti v vsakem trenutku. Več ...

Pot delovanja ali karme – Življenje je kot preproga, stkana iz neštetih niti naših odnosov. Pot karme nas uči razumeti, da je fizično življenje dušina učna ura – dragocena, četudi pogosto boleča šola, v kateri se učimo razvijati ljubezen do lastne usode in delovati za najvišje dobro. Učimo se na pravilen način voditi svoje delovanje in ustvarjati odnose, v katerih bo več ljubezni, miru, razumevanja in zorenja. Več ...

Pot harmonije in lepote – Umetnost življenja je veščina, ki v svojem bistvu nosi harmonijo in lepota je njen izraz. Ta pot nam približa dušo skozi lepoto onkraj oblik in kako jo vtkati v vsakdanje življenje, kako povezovati skrajnosti in iz svojega življenja ustvariti malo sijočo umetnino. Več ...

Pot volje – Je pot poguma, neustrašnosti, tveganja in požrtvovalnosti. Ni za vsakega, a vendar se na poti k Sebi vsak sreča z njo. Vsak, ki se prvič poda po lastni neuhojeni poti duha, potrebuje voljo. Uči nas, kakšno mesto imajo duhovna samovzgoja, študij duhovnih vsebin, meditacija in služenje na duhovni poti. Več ...

*******

DUHOVNA UNIVERZA

Duhovna univerza je šola za novi čas, za duhovno prebujajočega se človeka, ki želi več globine, smisla in jasnosti v življenju ter išče odgovore na temeljna življenjska vprašanja. Namenjena je spoznavanju duhovnih razsežnosti človeka in sveta ter preobrazbi, ki izvira iz njih.

Ponujamo vam kompetentno vodenje na duhovni poti, sistematično duhovno izobraževanje ter nadgrajujoče in poglabljajoče se meditacije.Modri fraktal

*******

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o delavnicah in ostalih novostih.

Duhovna univerza na Facebooku