• banner duhovna univerza 2016 net

Nova Gorica

roa
Center za duhovno kulturo Ljubljana – Nova Gorica
Kolodvorska pot 8, 5000 Nova Gorica
Tel.: 05/30-24-675; 041/330-467 (Darko)
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

PROGRAM KLUBA CDK 2017/2018

 

četrtek 28. september 2017 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
KAJ JE SAMOSPREJEMANJE IN KAKO RAZVITI LJUBEZEN DO SEBE?
Leo Ivandič, dolgoletni učitelj Šole čustvene inteligence

Ko ostanemo sami s seboj, se odstre najintimnejši odnos izmed vseh – odnos do samega sebe. Čeprav se zdi povsem naravno in enostavno imeti samega sebe rad, pa velikokrat ni tako. Odnos do samega sebe je zapletena mešanica ljubezni do sebe, želje po sprejetju in potrditvi s strani drugih, dvoma vase, ponosa, prezira … Tako kot mnogih drugih stvari, smo se naučili tudi tega, kdaj sebe lahko sprejemamo in se imamo radi, kdaj pa si tega ne zaslužimo. Na predavanju boste lahko slišali, kako se razvije odnos do samega sebe, zakaj smo do sebe neprijazni, odklonilni in pretirano kritični ter kako lahko odnos do sebe izboljšamo.

 

četrtek 19. oktober 2017 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
ZEMLJA, VODA IN SEMENA – TEMELJI PREŽIVETJA
Anton Komat, slovenski svobodni raziskovalec, pisec, scenarist, publicist, naravovarstvenik

Ugotavljamo, da je globalizacija v zatonu, kajti globalizirala sta se samo kapital in kriminal, ljudje pa moramo preživeti na lokalni ravni. Obstoje trije temeljni viri preživetja, rodna prst, pitna voda in semena. To moramo vgraditi v temelje biotskega preživetja lokalne skupnosti (bivališče, hrana in voda, obleka in obutev, energija, izobraževanje, zdravstvo in kulturna identiteta) in si s tem zagotoviti obstoj v prelomnih časih, ki prihajajo.

 

četrtek 16. november 2017 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
MEDSEBOJNI ODNOSI V LUČI DANAŠNJEGA ČASA
Bern Jurečič, astrolog

"Ta mladina je čudna! Pet mobitelov za isto mizico v bifeju ... pa samo v računalnike bulijo ... pa čisto neodgovorni so ... ja, kdo pa bo kaj delal?" Majhna težava je v tem, da to mladino sestavljajo - naši lastni otroci. Kaj smo jih naučili? Recimo, smo jih naučili delati? Se pogovarjati? Ljubiti? Je danes ljubezen še vedno tisto, kar je bila včasih? Ali imajo zveze in odnosi danes še takšno stopnjo možnosti 'preživetja' kot nekdaj? In kako sploh 'najti' sorodno duše ter storiti kak korak k zvezi, zakonu? Na predavanju bo govora (tudi z vprašanji prisotnih) o teh in še nekaterih drugih sorodnih dilemah.

 

četrtek 21. december 2017 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
DOMOVOJ – HIŠNI VILINEC
Nataša Zorc, energoterapevtka, dolgoletna učiteljica na Duhovni univerzi, z več kot 25-letnimi bogatimi izkušnjami, ezoteričnim znanjem o energijah človeka, prostora in narave

V stavbah in zgradbah ne prebivamo le ljudje. Na subtilnih ravneh jih naseljujejo posebna energijska bitja. Dali smo jim različna imena v različnih kulturah: hišni vilinci, hišni škratje, lari ... Staro slovansko izročilo jih je poimenovalo DOMOVOJI. Imajo različne zadolžitve. Domovoji so zadolženi za varovanje doma. Vsak dom ima svojega. Kakšni so, kakšna je njihova narava, kako se povezati z njimi, kako soustvarjati svetost in vitalnost doma z njihovo pomočjo ... na vse to boste dobili odgovor na predavanju.
Predavanju bo sledila enodnevna delavnica.

 

četrtek 25. januar 2018 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
MAITREJEVA MEDITACIJA
Janez Ferjančič, Share International Slovenija

V vseh nas je prisotna potreba po neposredni duhovni izkušnji. Vsakdo si to želi in to hoče doživeti neposredno in brez učiteljev. Učitelji, kot so Maharshi, Nisargadatta in Maitreja nas samo usmerjajo k samim sebi – da doživimo to, kar že smo. To je najbolj preprosta in najbolj učinkovita meditacija, ki jo lahko izvaja vsakdo. Ob pravilnem izvajanju že po nekaj dneh začutimo spremembo v sebi. To je meditacija, ki nam ob redni vadbi zelo hitro spremeni življenje, da v sebi začutimo brezmejno svobodo in potrebo po delitvi te svobode z drugimi.

 

četrtek 22. februar 2018 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
KRISTALI, varuhi reda
Nataša Zorc je energoterapevtka, dolgoletna učiteljica na Duhovni univerzi, z več kot 25-letnimi bogatimi izkušnjami, ezoteričnim znanjem o energijah človeka, prostora in narave

Kristali so darilo zemlje, ki ne navdihujejo le s svojo sijočo lepoto, temveč so nosilci močnega zdravilnega polja energij. Ker so utelešenje skritega kozmičnega reda, ki prinaša ravnovesje, harmonijo, sproščenost, zdravje, vedrino, te kvalitete vedno znova sijejo v svojo okolico in jih vzpostavljajo v njej. Od kod izvira njihova moč in kaj nam prav posebej prinašajo trije najbolj vsestransko uporabni kristali: kamena strela, ametist in roževec. Vabljeni v osvežujočo zdravilno energijsko mavrico kristalov.
Predavanju bo sledila enodnevna delavnica.

 

četrtek 22. marec 2018 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
ČLOVEK – BITJE MNOGOTERIH RAZSEŽNOSTI SKOZI PROCESE PREHRANJEVANJA IN HRANJENJA
Božjak Franc, diplomirani naturopat

Duhovni in dednostni tok; Trije vdihi in izdihi; 12 ozvezdij; 7 zavesti

 

četrtek 19. april 2018 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
SO NEZNANI LETEČI PREDMETI IN LJUDJE Z DRUGIH PLANETOV TUDI MED NAMI?
Silvan Spačal

Kar nekaj se da poizvedeti in poiskati o pričevanjih, slikah, kontaktih, srečanjih in drugih namigih, ki potrjujejo verjetnost, da se človeštvo že od nekdaj srečuje tako z NLP kot s prebivalci z drugih planetov našega Osončja. Vedno večji je tudi procent nas ljudi, ki temu pojavljanju bolj in bolj verjamemo.

 

sobota 19. maj 2018
IZLET KLUBA CDK: ZLATOROGOV BOHINJ

Bohinj je eden od posebnih skrivnostnih krajev, svetišč Slovenije. Ovit je v legende o velikanih, belih ženah, Zlatorogu in njegovem kraljestvu, ki se je raztezalo od Bohinja do Triglava, skozi prelepo Dolino sedmerih Triglavskih jezer. Bohinj je Zlatorogovo oko. Triglav pa varuh, očak, simbolizira moč in srce slovenske zavesti. Narava Bohinja je magična, zato se ji bomo približali skozi vódene vaje in meditacijo, da občutimo njeno globino in lepoto, predvsem pa zdravilnost in povzdigujočo moč.
Čaka pa nas tudi kakšno presenečenje.
Vodila vas bo Nataša Zorc, energoterapevtka, dolgoletna učiteljica na Duhovni univerzi, z več kot 25-letnimi izkušnjami, ezoteričnim znanjem o energijah človeka, prostora in narave

 

četrtek 7. junij 2018 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
Tema bo objavljena kasneje

 


 

Prostovoljni prispevek za organizacijo in prostor za posamezno predavanje je 4 eur.
Če se boste včlanili v Klub, so predavanja brezplačna in imate popust pri izletu in drugih dejavnostih. Celoletna klubska članarina je 20 eur.

Vabljeni tudi na redne zdravilne meditacije vsak prvi in tretji torek v mesecu ob 19. uri.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o delavnicah in ostalih novostih.

Duhovna univerza na Facebooku