• banner duhovna univerza 2016 net

Nova Gorica

roa
Center za duhovno kulturo Ljubljana – Nova Gorica
Kolodvorska pot 8, 5000 Nova Gorica
Tel.: 05/30-24-675; 041/330-467 (Darko)
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

PROGRAM KLUBA CDK 2018/2019

 

četrtek 4. oktober 2018 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
OD ČUJEČNOSTI DO MEDITACIJE
Leo Ivandič, dolgoletni učitelj Šole čustvene inteligence

Ali sta čuječnost in meditacija samo dve besedi za isto stvar? Čuječnost nam omogoča vzpostavljanje distance do vsebin v umu in je nujen del vsake meditacije, vendar ni njen končni cilj. Kako se dopolnjujeta čuječnost in meditacija, kaj je namen ene in druge, kako si pomagati s čuječnostjo in kako z meditacijo, so vprašanja, na katere bomo iskali odgovore. Predavanje bo preplet teorije in praktičnih vaj.

 

četrtek 18. oktober 2018 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
KAKO UM ZDRAVI TELO
Silvan Spačal

Poznana je velikokrat izgovorjena trditev. »Vse je v glavi». Tudi sam verjamem, da je temu tako. Tam se kuje sreča oz. nesreča, veselje ali žalost, lepo ali grdo, zdravje ali bolezen, strah ali ljubezen... Naš um je tisti, ki nas vodi prek naših misli. Z nadzorom svojih misli usmerjamo energijo in kreiramo naše življenje. Tudi znanost to raziskuje in dokazuje. Seznanili se bomo o vplivu uma na zdravljenje.

 

Četrtek 15. november 2018 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
BESEDE UTIRAJO POT K SREČI
Bern Jurečič, astrolog

Eden od največjih izzivov sodobnega sveta je komunikacijski jez, ki ga splet in družabna omrežja ne razbijajo, ampak povečujejo. Se še znamo pogovarjati? Znamo poslušati drugega, ga razumemo? Vse več odtujenosti se pozna tudi v družinah, kjer ob iskanju vzrokov za neuspeh ali napačno smer največkrat naletimo na – neustrezno komunikacijo. Nekaj pogledov na to perečo tematiko, tudi z astrološkega stališča, pa nekaj napotil bomo srečali na predavanju Berna Jurečiča o besedah, ki so veliko pomembnejše, kot se nam zdi. Rešujejo probleme in odpirajo vrata – a jih znajo tudi nepredušno zapreti ...

 

četrtek 13. december 2018 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
SIMBOLI TAROTA – RAZBIRANJE NITI USODE SKOZI RAZVOJ INTUICIJE IN ZUNAJČUTNIH ZAZNAV
Nataša Zorc, energoterapevtka, dolgoletna učiteljica na Duhovni univerzi, z več kot 25-letnimi bogatimi izkušnjami, ezoteričnim znanjem o energijah človeka, prostora in narave

Intuicijo, to človekovo dragoceno duhovno moč, lahko razvijamo na različne načine. Ena kraljevskih poti do nje je prav skozi delo s simboli. Ob tem se uglašujemo s tokovnicami karme, odpiramo zaznavo v svetove energij in dev, vnesemo v svoje življenje bogastvo doživljanja in občutenja, razvijamo domišljijo, prebujamo zunajčutne zaznave in razvijamo kreativne potenciale uma. Vse to nam pomaga na poti življenja, na poti širjenja zavesti, osmišljanja bivanja, celovitega razumevanja dogodkov in usode ter na poti duhovne rasti.
Na predavanju boste povabljeni v Šolo intuitivnega tarota.

 

četrtek 17. januar 2019 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
SMARAGDNI PLANET ALI SPLAV MEDUZE
Anton Komat, slovenski svobodni raziskovalec, pisec, scenarist, publicist, naravovarstvenik

Nevidna roka trga povzroča uničenja, zato narava ni več sposobna polniti supermarketov in ko kmet proda njive postane dninar. Vprašajmo se, ali umor anonimne žrtve ni umor? Toda zmage prebujene ljudske volje dokazujejo, da življenje hoče živeti. Zate gre, človek, ne glej stran! Lahko ohranimo smaragdni planet ali pa končamo kot brodolomci na splavu Meduze.

 

četrtek 14. februar 2019 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
INTERVJU Z BENJAMINOM CREMOM O NLP-jih IN ŽITNIH KROGIH
Janez Ferjančič, Share International Slovenija in Share International Munchen

Video intervju z Benjaminom Cremom iz leta 2002 z novo preobleko in nekaterimi novimi informacijami, ki do leta 2018 še ni bil predvajan širši javnosti. V odgovorih na vprašanja razlaga, kdo so nezemljani, od kod prihajajo in kakšna je njihova misija. Zakaj do javnega razkritja NLP-jev ne bo prišlo, dokler na globalni ravni ne bomo imeli duhovnega predstavnika za vse človeštvo. Po ekskluzivnih informacijah v New York Timesu decembra leta 2017 o načrtnem prikrivanju resnice o NLP-jih iz najvišjih ravni Pentagona video ostaja še vedno verodostojen in aktualen kot leta 2002, ko je bil posnet. Trajanje: 65 minut.

 

četrtek 28. marec 2019 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
ZDRAVILNI POTENCIAL NARAVE TER NJENI DEVSKI SOUSTVARJALCI
Nataša Zorc je energoterapevtka, dolgoletna učiteljica na Duhovni univerzi, z več kot 25-letnimi bogatimi izkušnjami, ezoteričnim znanjem o energijah človeka, prostora in narave

Gozdovi, potoki, reke, morja, gorovja, travniki, izviri, prepadi, podzemne jame ... nedoumljiva lepota, ki jo imamo za samo po sebi umevno. V njej pa skriti zakladi velikih moči in potencialov, da zmorejo vzpostavljati visoko stopnjo harmonije, lepote in zdravja, ob pravilnem ravnanju in (so)delovanju človeka. Kako narava vpliva na nas, kako njene pokrajine oblikujejo ljudi in način razmišljanja, sprožajo tok misli, ustvarjalnost, občutke povezanosti in enosti ter globoko telesno, psihološko in duhovno zdravljenje ter stik s presežnim.

 

četrtek 11. april 2019 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
PREBUJANJE ČLOVEŠTVA – IZZIVI NOVE DOBE
Darko Šfiligoj, Društvo SHARE Slovenija

Govorili bomo o tem, kaj je gonilna sila duhovnih in družbenih sprememb, ki že vplivajo in bodo še v vse večji meri vplivale na naša življenja. Predstavili vam bomo vzroke za optimizem in upanje v svetlo prihodnost. Izvedeli boste, kdo so Maitreja in Mojstri modrosti in zakaj je svet preplavljen s čudežnimi pojavi. V teh kriznih časih se ljudje sprašujemo, ali svet, tak kot je danes, sploh služi potrebam človeka. Je življenje lahko preprostejše in bolj izpolnjujoče? Kaj prinaša nova doba? Kako do miru, pravičnejše družbe, čistega okolja in dostojnega preživetja za vse ljudi?
Predavanje skuša odgovoriti na ta vprašanja, pa tudi na tista, ki jih boste zastavili vi.

 

sobota 18. maj 2019
IZLET KLUBA CDK: GROŽNJAN
Vodila vas bo Nataša Zorc, energoterapevtka, dolgoletna učiteljica na Duhovni univerzi, z več kot 25-letnimi izkušnjami, ezoteričnim znanjem o energijah človeka, prostora in narave

Čudovita, stara istrska vasica na Hrvaškem, katere duh prebuja in ga oblikujeta človekovo umetniško delovanje in ustvarjalnost. Izkaz moči človeka in moči vdihovanja 'duše' in oživljanja krajev, vasi, mest, pokrajin, kjer je morda življenje pred tem že ugašalo. Če se želite naužiti umetniške arome, se uglasiti s starodavnim varuhom, se sprehoditi po kamnitih uličicah in meditirati na ta čaroben prostor, vabljeni na energijsko duhovno raziskovanje in spoznavanje Grožnjana.

 

četrtek 6. junij 2019 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
Tema bo objavljena kasneje

 


 

Prostovoljni prispevek za organizacijo in prostor za posamezno predavanje je 4 eur.
Če se boste včlanili v Klub, so predavanja brezplačna in imate popust pri izletu in drugih dejavnostih. Celoletna klubska članarina je 20 eur.

Vabljeni tudi na redne zdravilne meditacije vsak prvi in tretji torek v mesecu ob 19. uri.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o delavnicah in ostalih novostih.

Duhovna univerza na Facebooku