• banner duhovna univerza 2016 net

Nova Gorica

roa
Center za duhovno kulturo Ljubljana – Nova Gorica
Kolodvorska pot 8, 5000 Nova Gorica
Tel.: (05) 30 24 675; 041 330 467 (Darko)
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

PROGRAM KLUBA CDK 2016/2017

 

četrtek 29. september 2016 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
OBČUTEK KRIVDE IN JEZA NA SAMEGA SEBE
Leo Ivandič, Šola čustvene inteligence
Ljudje doživljamo občutek krivde, kadar spoznamo, da smo naredili napako ali kaj slabega, prekršili dogovor ali koga oškodovali. V tem smislu nas občutek krivde opozarja, da je bilo naše vedenje neustrezno in nas motivira k njegovi spremembi. Žal pa občutek krivde pogosto spremljajo tudi občutenje samoprezira, samosovraštva in sramu pred drugimi, ki kažejo, da posameznik ne obsoja le svojega neprimernega vedenja, ampak tudi sebe kot osebo. Kaj je zdrav občutek krivde, kdaj pa je to občutenje posledica pretiranega in napačnega samoobsojanja ter samokaznovanja, boste izvedeli na predavanju.

 

četrtek 27. oktober 2016 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
POST IN POLNOVREDNA HRANA – VARNA POT DO ZDRAVJA
Marjan Videnšek – Zavod Preporod
Predavatelj bo predstavil koristne učinke posta in polnovredne (presne) hrane kot učinkovita sredstva za pomlajevanje in samozdravljenje organizma. Povzel bo novejše znanstvene raziskave, ki potrjujejo odločilen pomen prehranjevanja in telesnega gibanja za ohranjanje krepkega zdravja. Prečiščevanje organizma s postom je lahko učinkovito sredstvo za premagovanje t. i. bolezni. Predstavil bo izkušnje več tisoč judi, ki so si s korenito spremembo življenjskega sloga povrnili zdravje; nekateri tudi pri t. i. neozdravljivih boleznih. Sodoben pogled na pojme, kot so n. pr. zdravje, bolezen, zdravljenje, zdravila, polnokrvnost, samozdravljenje, neozdravljive bolezni, vzroki bolezni itd. Prikazal bo veliko razliko med kronološko in biološko starostjo ter kako lahko ostanemo čili in zdravi in odgovoril na vaša vprašanja, lahko se boste tudi oskrbeli s poučno literaturo na to temo.

 

četrtek 24. november 2016 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
VODA JE MNOGO VEČ KOT VODA
Vesna Periček Krapež, učiteljica Duhovne univerze in vodja Akademije za zdravilstvo
V skrbi za zdravje dajemo velik poudarek hrani. Več ko vemo o njej, bolj nam je pomembno, kaj jemo ter česa naj ne bi jedli. A s tem naredimo le pol poti. Enako ali še bolj pomembna na poti do zdravja in dolgega življenja, je – voda! Voda je stalno z nami, v nas, okoli nas, toliko je je, da se zdi samoumevna. Večina našega organizma je prav voda; samo vsaka 100. molekula v njem ni H2O! Voda ni samo »navadna voda«, voda vitalizira, obnavlja, očiščuje, blagoslavlja. Voda je energija. Pravzaprav je velika skrivnost in hkrati pravi, skorajda še nerazodeti, eliksir zdravja in mladosti. Ostati čim dlje mladi in vitalni v največji meri pomeni ostati zares dovolj prežeti s kvalitetno vodo. Zato je izjemnega pomena, kakšno vodo pijemo – ter tudi kako, kdaj in koliko. Védenje, ki povezuje novo znanost, duhovnost in zdravje, z najnovejšimi dognanji z mednarodnih znanstvenih konferenc o vodi. Za vse, ki vas zanimajo skrivnosti vode.

 

četrtek, 22. december 2016 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
PRAZNOVANJE BOŽIČA IN NOVEGA LETA
Nataša Zorc, energoterapevtka, dolgoletna učiteljica na Duhovni univerzi, z več kot 20-letnimi bogatimi izkušnjami in ezoteričnim znanjem o subtilnih energijah človeka, prostora in narave
Nad zimskim nebom je ogrinjalo globoke teme, ki jo osvetljuje nešteto briljantnih zvezd. IN vendar je to najsvetejši in najsvetlejši čas v letu. Skupaj bomo tudi letos praznovali ta prehod, ta posebna vrata, ki nas vodijo v globine duha. Posvetlili ga bomo z lučmi, meditacijo in orakljem. Ker je to priložnost za nov začetek, za upanje in za novo voljo in za utrditev zaupanja v Dobro. Vabljeni na skupni, magično poetični praznični večer.

 

četrtek, 19. januar 2017 ob 19. uri v dvorani Obrtnega doma N. Gorica
PRELOMNICE NAŠEGA ŽIVLJENJA – astrološki pogled na krizo srednjih let
Bern Jurečič, astrolog
So "srednja leta" le starost med 39 in 42? So "srednja leta" starost mladosti ali mladost starosti? Se takrat stvari šele začnejo? Je polovica Uranovega kroga glavna prelomnica v tem obdobju življenja ali na ta čas vplivajo še drugi dejavniki, o katerih ne govorimo tako pogosto? Kaj imajo s temi leti Neptun, Saturn in Pluton, morda celo Kiron? Te prelomnice, ki veljajo za večino ljudi, a se jih ne zavedamo, lahko seveda prinesejo tudi veliko dobrega, ne samo težave in krize ... In ne nazadnje, življenje teče dalje in vedno prihajajo novi izzivi, abraham, drugi Saturnov krog itd.

 

četrtek, 16. februar 2017 ob 19. uri v dvorani Obrtnega doma N. Gorica
OPOLNOMOČENJE LOKALNE SKUPNOSTI KOT TEMELJ PREŽIVETJA
Anton Komat, slovenski svobodni raziskovalec, pisec, scenarist, publicist, naravovarstvenik
Opolnomočenje lokalne skupnosti pomeni uvajanje neposredne demokracije pri zagotavljanju osnovnih biotskih postavk preživetja lokalne skupnosti, ki so streha nad glavo, energija, hrana in voda, obleka in obutev, šolstvo, zdravstvo in kulturna identiteta skupnosti.
Pogoj tega pa je spletanje močne socialne mreže med udeleženci in njihova učinkovita samoorganizacija.

 

četrtek, 23. marec 2017 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
SIMBOLI – KRALJEVSKA POT K RAZVOJU INTUICIJE
Nataša Zorc, energoterapevtka, dolgoletna učiteljica na Duhovni univerzi, z več kot 20-letnimi bogatimi izkušnjami in ezoteričnim znanjem o subtilnih energijah človeka, prostora in narave
Kako preko uporabe in razbiranja simbolov razvijati in poglabljati intuicijo. Kako se na podlagi vzpostavljenega stika z intuicijo boljše odločati v življenju, razpoznavati pomen dogodkov okoli sebe, brati življenjska sporočila onkraj časa in prostora. Kako uporabljati to pretanjeno nadčutilo in se učiti uresničevati nova spoznanja v vsakdanjem življenju. Sprememba vedno prihaja od znotraj in razbiranje simbolov je stopnica, ki nas vodi k temu.

 

četrtek, 20. april 2017 ob 19. uri v dvorani Obrtnega doma N. Gorica
MOČ SPREMEMBE V NAS
Alenka Rebula Tuta, slovenska pesnica, pisateljica in strokovnjakinja na področju psihologije
Srečno življenje je tisto, v katerem se znamo vsak dan spreminjati, biti drugačni od vseh drugih in tudi od sebe včeraj. Pomeni biti pripravljeni, da odkrivamo nove poti in možnosti vsak dan, neglede na neprijazne ali celo težke okoliščine. Pomeni, da v nas zmaguje življenje, ki se nikoli ne postara. Biti vsak dan novi nas ohranja vitalne v duši in telesu, v odnosu do sebe in do drugih. Predavanje vam bo prikazalo, zakaj je potrebno, da se ustvarjalno spreminjamo iz leta v leto, iz dneva v dan, in kako je ljubezen do sprememb pot do največje moči.

 

Sobota, 20. maj 2017
IZLET KLUBA CDK : V OBJEMU NEPTUNA
Koga ne bi vleklo vedno znova v skrivnostno kraljestvo Neptuna, v njegove neskončne modrine, globine, širjave in k njegovima spremljevalcema, vetru in nebu. Z ladjico bomo zapluli ob slovenski obali, jo občudovali z morske strani, se zlili z devskim življenjem morja in pozdravili vladarja Neptuna. Morje nas vedno lahko spomni na lepoto nesmrtnosti, večnosti ter radost življenja. S tem pa tudi na naš lastni notranji izvir neptunovskega nektarja, ki se preliva iz vsake duše in nas vodi po poteh ljubezni skozi fizične pokrajine življenja.
Pot nas bo vodila v Koper, kjer se bomo vkrcali na ladjico in se sredi morja v vaji prepustili tihemu in vendar mogočnemu morskemu nevidnemu kralju. Nato bom pluli do Pirana, kjer se bomo izkrcali ter se sprehodili in uglasili z njegovo energijsko bitjo. Nazadnje bomo obiskali še soline v Sečovljah, ta prečudovit krajinski park, bogat s pticami in notranjo energijsko zdravilno avro. Ogledali si bomo tudi navdihujoč novi spa Lepa vida. Želimo vam, da bi vas izlet napolnil z lepoto in vas okrepčal ter vam nudil novo moč in navdih za življenje.
Izlet bo vodila Nataša Zorc.

 

Četrtek 1.6.2017 ob 19. uri v prostorih Kluba CDK
TEMA BO OBJAVLJENA KASNEJE


 

Prispevek za posamezno predavanje je 4 eur. V dvorani Obrtnega doma je 5 eur.

Če se boste včlanili v Klub, so predavanja brezplačna in imate popust pri izletu in drugih dejavnostih.

Celoletna klubska članarina je 20 eur.

Vabljeni tudi na redne zdravilne meditacije vsak prvi torek v mesecu ob 19. uri.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o delavnicah in ostalih novostih.

Duhovna univerza na Facebooku