• banner duhovna univerza 2016 net

Brane Krapež

Brane Krapež mDipl. socialni delavec, učitelj meditacije in ezoteričnih znanj, svetovalec za osebni in duhovni razvoj, transakcijski analitik in družinski mediator.

e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

V drugi polovici 80. let se sreča z meditacijo (TM), kar povsem spremeni tok njegovega dotedanjega življenja. Leta 1988 se vpiše v štiriletni program Duhovne univerze (prva generacija DU), kjer se v posebnem programu usposobi za učitelja meditacije. Od leta 1991 v okviru Zavoda CDK profesionalno izvaja tečaje meditacije, vzporedno pa z ekipo snuje in izvaja programe, ki obravnavajo komunikacijo in medsebojne odnose. Ti pod njegovim idejnim vodstvom leta 2000 prerastejo v večletni program – Šolo čustvene inteligence, v okviru katerega še vedno deluje kot predavatelj in svetovalec. Leta 2004 program Šola čustvene inteligence prejme priznanje Andragoškega centra Republike Slovenije za izjemne strokovne dosežke pri bogatitvi znanja drugih, leta 2006 pa Plaketo glavnega mesta Ljubljane za izviren avtorski program.

V tem času se je doma in v tujini udeleževal številnih programov in delavnic ter spoznal osnove integrativne terapije, geštalt terapije, psihosinteze in psihodrame. V letih 2006 in 2007 je pri PIC-u uspešno zaključil program usposabljanja za mediatorja in nadaljevalni program za družinskega mediatorja. Od leta 2007 do 2011 je obiskoval in zaključil izobraževalni program transakcijske analize (TA) pri priznanem psihoterapevtu dr. Zoranu Milivojeviću.

Napisal je veliko člankov s področja čustvene pismenosti in delovanja zakona vzroka in posledice, ki so bili objavljeni v številnih tiskanih in elektronskih medijih (Aura, Soutripanje, Nedeljski dnevnik, Viva, Naša žena, Moj malček, Rina, Dnevnik, Vzajemnost, Šolski razgledi, Studio 12 ...). Je soavtor knjige Od čustvene inteligence do modrosti srca ter dveh zgoščenk in knjižic: Globinska sprostitev ter Globinska meditacija. Občasno sodeluje s Studiom 12 v rubriki medsebojni odnosi.

S pridobljenimi novimi znanji in izkušnjami s področja čustvene inteligence (vzpostavljanje ustreznega odnosa do sebe, drugih in Življenja ter umetnost ravnanja s čustvi v medsebojnih odnosih) se leta 2014 spet pridruži ekipi učiteljev Duhovne univerze, kjer se kot predavatelj posveča predvsem ezoteriki mikrokozmosa.

Vsi slušatelji programa Duhovne univerze imajo možnost, da se na njega obrnejo po pomoč, ko se soočajo z različnimi karmičnimi zapleti, zlasti tistimi v medsebojnih odnosih: razreševanje konfliktnih situacij, primerno odzivanje na čustva drugih ljudi, obvladovanje svojih čustev, vzpostavljanje pravilnega odnosa do sebe ipd. Pri svetovanju jim približa tako psihološki kot tudi duhovni vidik izziva, s katerim se srečujejo.

Vladimir Kaiser

Vladimir KaiserUniv. dipl. kem. z dolgoletnimi izkušnjami na področju duhovne rasti, internih borilnih veščin in energijskih vaj.


Deluje kot učitelj meditacije, večne modrosti in qi gonga na Duhovni univerzi. Vodi aikido in aiki jujutsu klub Shinki dojo Maribor (3. dan Aikikai aikido, 1. dan Tendoryu aikido, 2. dan Shinkiryu aiki budo, 1. dan Daitoryu aiki jujutsu Bokuyokan).

Vesna Periček-Krapež

Vesna Periček-KrapežPo izobrazbi prof. ruščine in nemščine, deluje kot predavateljica, učiteljica ezoteričnih znanj in meditacije ter raziskovalka nenavadnih navdihujočih pojavov doma in po svetu.

e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Raziskovalka zunajtelesnih izkušenj, obsmrtnih izkušenj in drugih pojavov povezanih s smrtjo (sodelovala pri raziskavi obsmrtnih izkušenj v Sloveniji s prof. J. Muskom).
Od leta 1989 dejavna snovalka programa in učiteljica Duhovne univerze. Njena specialnost je ezoterika mikrokozmosa.
Avtorica številnih člankov, avtorica in soavtorica knjig: 1993 Ezoterika mikrokozmosa, učbenik za Duhovno univerzo, 1999 Sodobni pogledi na reinkarnacijo, soavtorica ter scenaristka filma, izdanega na DVD 2006, Čudeži na prehodu v novo tisočletje.

Nataša Zorc

Nataša ZorcUčiteljica ezoteričnih znanj in meditacije, poznavalka kristalov in duhovna zdravilka. Strokovnjakinja za zdravilno psihoenergijsko oblikovanje in zaščito prostorov ter posameznikov

e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 

Kot poznavalka kristalov in duhovna zdravilka je več let delala na Inštitutu Essentia. Njena specializacija je delo z energijskimi bitji narave - devami, angeli. Dejavno je sodelovala pri vzpostavljanju zdravilnega gaja Tunjice.

Mateja Meško Kaiser

Mateja Meško KaiserProf. filoz. in teol., učiteljica meditacije, ezoteričnih znanj, svetovalka pri duhovni rasti in razvoju senztivnosti. Aktivno sodeluje in soustvarja program Pot duhovne samouresničitve in Praktikum intuicije. Nekaj časa je delovala tudi na Šoli čustvene inteligence.

Je soavtorica knjige Praktikum intuicije za 1.letnik, redno objavlja članke v reviji Soutripanje, občasno piše tudi za Auro.

e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
telefon: 040 801 542

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o delavnicah in ostalih novostih.

Duhovna univerza na Facebooku