• banner duhovna univerza 2016 net

Barbara Škarja

Barbara ŠkarjaUniv. dipl. ing. krajinske arhitekture, učiteljica ezoterike in meditacije. Raziskovalno se ukvarja z reinkarnacijo in psihosintezo. Deluje tudi kot svetovalka za osebno in duhovno rast.

e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 

Po študiju krajinske arhitekture so me pritegnile notranje pokrajine človekovega duha. Leta 1990 sem odkrila meditacijo in se vpisala na Duhovno univerzo. Po zaključku šolanja sem bila povabljena, da postanem učitelj na Duhovni univerzi. Študij je vključeval filozofsko-religijski študij, pedagoške prijeme, načine vodenja skupine in osebnega svetovanja.

Od leta 1993 do leta 2000 sem učila na Duhovni univerzi, naslednjih pet let sem v okviru Zavoda CDK soustvarjala in izvajala program Šole čustvene inteligence, leta 2006 pa sem postala tudi sodelavka Akademije za psihosintezo. Obogatena s temi izkušnjami sem se leta 2007 vrnila k poučevanju na Duhovni univerzi. Ob tem se ves čas raziskovalno ukvarjam z reinkarnacijo in predavam o njej po Sloveniji.

Z referati o reinkarnaciji sem sodelovala na Konferencah Informacijske družbe na Inštitutu Jožef Štefan v letih 2003, 2005 in 2006: leta 2003 v okviru podkonference Mind-Body Studies – 6th International Conference on Cognitive Science v sekciji Near-Death Experiences; leta 2005 in 2006 pa v okviru podkonference Znanstveno o verovanju.

Poleg številnih člankov v različnih medijih, sem sodelovala pri naslednjih publikacijah: soavtorica knjig: Ali živimo le enkrat? Znanstvene raziskave, pričevanja in ezoterične razlage o reinkarnaciji (CDK, 2005), Od čustvene intelligence do modrosti srca (CDK, 2004).

S področja psihosinteze sem prevedla dve knjigi Piera Ferruccija: soprevajalka knjige Kdo sem in kaj lahko postanem (CDK, 2006), samostojen prevod knjige Moč prijaznosti (CDK, 2007). Sem tudi soprevajalka knjige Deček, ki je videl Resnično (CDK, 2010).

Izobraževala sem Poletnih šol psihosinteze, ki jih EFPP – The European Federation for Psychosynthesis Psychoterapy organiziral v Italiji (2004), na Švedskem (2006), v Angliji (2008), Nizozemski (2011) in Italiji (Firence, 2013).

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o delavnicah in ostalih novostih.

Duhovna univerza na Facebooku