• banner duhovna univerza 2016 net

Vpis v duhovno univerzo 2016 - 17

ZAŽIVETI TUKAJ IN ZDAJ

Lotos v dlaneh

Ko sem se pred skoraj štiridesetimi leti srečala z meditacijo, sem se srečala tudi z modrostjo, ki pravi:

Edino, kar obstaja, je ta dan.
Včerajšnji dan je samo spomin, jutrišnji dan je samo vizija.
Če boš dobro preživel ta dan, se ga boš jutri spominjal z veseljem,
in boš gledal v jutrišnji dan z upanjem.
Zato dobro poskrbi za ta dan.

Misel sem vzela za eno od vodil v življenju in spoznala, da je, ne glede na »emšo«, še kako aktualna tudi danes. Uči nas, kako najti ravnovesje in začutiti mir tega trenutka, videti lepoto pred našimi očmi in vzpostaviti pretočnost v odnosih. Opozarja nas, da je možno izstopiti iz živega peska ponorelega sveta in zaživeti, kot si želimo. Ko prepoznavamo svoje pristne potrebe ter vrednote in jim sledimo, začenjamo postajati, kar čutimo – ali slutimo – da smo. Ne samo kot fizično in psihološko bitje, ampak predvsem kot duhovno bitje. Ljubeče, sočutno, izjemno ustvarjalno, stabilno in radostno bitje – to je naša prava narava za maskami pojavnega sveta. Ko jo zares spoznamo, obogati nas same in vsa področja našega bivanja, odnosov in delovanja.

Duhovna univerza je že 28 let svojega delovanja tukaj za vse, ki čutite, da vas ta vprašanja in iskanja nagovarjajo. Je šola za osebno in duhovno rast, ki daje bogato duhovno znanje ter odgovore, povezane s hojo po duhovni poti. Od prvega srečanja naprej se srečate z začetnimi in naprednimi oblikami meditacije, ki vas vodijo od globoke sprostitve do izkušnje pristne bližine z dušo. To je tudi šola za razvoj zavesti, saj širi naša miselna obzorja in nas vabi iz ustaljenih načinov razmišljanja. Predvsem pa je to šola za življenje, saj nas uči polno, ozaveščeno živeti tukaj in zdaj, v vsakdanjih odnosih in obveznostih.

V septembru in oktobru 2016 imamo v Ljubljani in Mariboru odprte dneve Duhovne univerze s predstavitvami, kjer boste izvedeli več o samem programu in lahko vprašali, kar vas še zanima. Lahko se boste tudi vpisali. Vabljeni, da se nam pridružite!

Barbara Škoberne

V imenu učiteljev Duhovne univerze

 

VPISI S PREDSTAVITVAMI BODO:

V LJUBLJANI: 20., 27. in 29. septembra ob 17.30 uri. Program se bo začel 4. oktobra.
V MARIBORU: 1. oktobra, ob 10. uri dopoldne.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o delavnicah in ostalih novostih.

Duhovna univerza na Facebooku