• banner duhovna univerza 2016 net

(9. in 16.3.) Vpis v 1. letnik - marec 2022

Ptica na modrem nebuSledi mojim sledovom v pesku, ki vodijo
onkraj misli in prostora,

kajti jaz lahko vidim v globine,
in vem, da si v resnici zlata ptica,
ki si želi plesati ...
Hafis

Zima še ne popušča, vendar dnevi prinašajo več svetlobe in nas vodijo v pomlad. Tudi življenje nas vodi skozi svojo zimo in nas tako uči, da je vsak trenutek dragocen, da je vredno posvetiti pozornost in energijo tistemu, kar nam je pomembno, vredno in dobro prav zdaj.

Morda čutite, da tudi vas nagovarja globlji smisel življenja. Morda čutite, kot da vas nek plamen v prsih kliče in vprašanja v umu vabijo, da vstopite v bogatejše in bolj izpolnjeno bivanje, bližje samemu sebi, bližje temu, kar zares smo – svoji duši.

Učitelji in mentorji na Duhovni univerzi vas v tem duhu vabimo na še dve predavanji, ki bosta osvetlili dva različna zorna kota človekovega razvoja in duhovne poti. To je pot izpolnjujoče preobrazbe v živo, prebujeno, osveščeno duhovno bitje, ki v svoje življenje žari svoje najbolj skrite, pa vendar najbolj plemenite potenciale. Na predavanjih bomo predstavili program prvega letnika Duhovne univerze, ki se bo začel to pomlad.

 

  • 9. marec 2022: Kako prebuditi svojo notranjo moč

Od kod izvira naša notranja moč? Jo lahko prebudimo, se naslonimo nanjo in jo uporabljamo? Kakšna je pot do središča v nas samih, v katerem najdemo svojo odločnost, vztrajnost in pogum v življenju. Moč, ki nas vodi skozi viharje in nam prinaša najgloblja spoznanja o sebi.

  • 16. marec 2022: Reinkarnacija – kolo rojstev in smrti

Ali živimo le enkrat? Če ne, kako se pretaka eno življenje v drugega? Kaj je tisto, kar vsa življenja povezuje? Kdo je zares človek? Kako hodi po svoji poti razvoja? Ali obstaja namen bivanja? Če življenje ni eno samo, ali je veriga življenj osmišljena in ima svoj cilj? Je ta cilj dosegljiv? Kolo rojstev in smrti nas vodi v razvoj najplemenitejšega zaklada, ki ga nosimo v sebi in čaka, da ga prepoznamo ter začnemo živeti.

 

Predavanji bosta potekali od 18h do 19.30 prek aplikacije Zoom. Prijave na predavanje so možne do 17h na dan predstavitve, prek e-pošte na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Marca 2022 vpisujemo v novi 1. letnik Duhovne univerze

Prvi letnik Duhovne univerze nosi naslov Potovanje k Sebi - 7 poti do duše in predstavlja 7 različnih načinov hoje po duhovni poti. Hkrati gre za 7 kvalitet, s katerimi se vsakdo sreča in se jih uči usvojiti v življenju ter se tako začne preobražati v bitje, kakršno je v svojem najskrivnostnejšem bistvu. Postati to, kar zares si in znati prepoznanja zaživeti, je največ, kar lahko uresničimo v življenju.

Poti k duši so: pot modrosti, pot rituala, pot srca, pot luči, pot delovanja ali karme, pot lepote in pot volje. Vsaka od njih nas izkustveno bogati, nam prinese večje razumevanje sebe in drugih, vabi v izpolnjeno in osmišljeno življenje.

Duhovna univerza že 33 let nudi duhovnim iskalcem sistematično izobraževanje in kompetentno vodenje na poti duhovne preobrazbe.

*******

  • Program bo potekal ob sredah, od 18. do 20.30 ure. Potekal bo prek aplikacije zoom, v kombinaciji s srečanji v živo v Ljubljani.
  • Način dela in trajanje: program je oblikovan kot preplet predavanj, izkustvenih vaj ter meditacije. Zapiske predavanj in obravnavanih tem boste prejemali sproti na vsakem srečanju. Šolsko leto se začne predvidoma oktobra in zaključi junija, z vikend seminarjem.
  • Cena: 9 mesečnih obrokov po 105 EUR. Če ste v preteklosti že obiskovali programe Duhovne univerze ali Šole za čustveno inteligenco, imate 5% popust.
  • Pogoj za vpis: dopolnjenih 21 let, psihofizična stabilnost. Predhodne izkušnje izobraževanja na podobnih področjih niso ovira niti prednost za vpis.
  • Vodita: Barbara Škoberne in Nataša Zorc, učiteljici in mentorici za osebni in duhovni razvoj.
  • Prijave in informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 041 248 339.

*******

Pot modrosti – Večna modrost in ezoterika vam bosta dali znanje in osvetlili temeljna življenjska vprašanja o tem, kdo ste in kakšni ste. Meditacija pa vam bo dala neposredno izkušnjo in omogočila globlja spoznanja. Več ...

Pot rituala – Ritual, red in ritem omogočajo konkretizacijo duhovnih izkušenj v fizično življenje. Spoznali boste, kako skozi ritual in ritem povezati največji polarnosti življenja: duha in telo, kako prinesti dušine plemenite kvalitete v naša energijska telesa in čakre ter prek njih v fizično telo in dnevna opravila. Več ...

Pot srca in predanosti – Hrepenenje po ljubezni in miru nas vede ali nevede vodi v iskanje duše. Spoznali bomo, kako nam globoka aspiracija pri tem pomaga, srečali se bomo z izvorno potrebo duševnosti po zlitju, pa tudi z ovirami do tega. Razgrnili si bomo pisani svet astrala ter boljše razumeli pomen občutkov, čustev in želja. Več ...

Pot luči in razuma – 'Razum ni posoda, ki jo je treba napolniti, temveč ogenj, ki ga je treba prižgati' (Plutarh). Razum je tisti, ki išče resnico in ji sledi, kot bi sledil 'vonju po luči' (Hafis). K resnici nas nezadržno vleče, ko iščemo smisel v življenju. Razumeti in ne slepo verjeti, je nuja današnjega duhovnega iskalca. Naučili se boste, kako kultivirati in uporabljati svoj razum, da bo postal bolj dojemljiv, buden in čuječ, ter nas odpiral pravemu zaznavanju duše in prisotnosti v vsakem trenutku. Več ...

Pot delovanja ali karme – Življenje je kot preproga, stkana iz neštetih niti naših odnosov. Pot karme nas uči razumeti, da je fizično življenje dušina učna ura – dragocena, četudi pogosto boleča šola, v kateri se učimo razvijati ljubezen do lastne usode in delovati za najvišje dobro. Učimo se na pravilen način voditi svoje delovanje in ustvarjati odnose, v katerih bo več ljubezni, miru, razumevanja in zorenja. Več ...

Pot harmonije in lepote – Umetnost življenja je veščina, ki v svojem bistvu nosi harmonijo in lepota je njen izraz. Ta pot nam približa dušo skozi lepoto onkraj oblik in kako jo vtkati v vsakdanje življenje, kako povezovati skrajnosti in iz svojega življenja ustvariti malo sijočo umetnino. Več ...

Pot volje – Je pot poguma, neustrašnosti, tveganja in požrtvovalnosti. Ni za vsakega, a vendar se na poti k Sebi vsak sreča z njo. Vsak, ki se prvič poda po lastni neuhojeni poti duha, potrebuje voljo. Uči nas, kakšno mesto imajo duhovna samovzgoja, študij duhovnih vsebin, meditacija in služenje na duhovni poti. Več ...

*******

DUHOVNA UNIVERZA

Duhovna univerza je šola za novi čas, za duhovno prebujajočega se človeka, ki želi več globine, smisla in jasnosti v življenju ter išče odgovore na temeljna življenjska vprašanja. Namenjena je spoznavanju duhovnih razsežnosti človeka in sveta ter preobrazbi, ki izvira iz njih.

Ponujamo vam kompetentno vodenje na duhovni poti, sistematično duhovno izobraževanje ter nadgrajujoče in poglabljajoče se meditacije.Modri fraktal

*******

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o delavnicah in ostalih novostih.

Duhovna univerza na Facebooku