• banner duhovna univerza 2016 net

(24. in 30.9.) Kdo sem in kaj lahko postanem

Kdo sem kot osebnost

Fraktal

Spoznati samega sebe je temelj osebnostnega in duhovnega razvoja. Ta nas vabi in spodbuja, da si odgovorimo na nekaj temeljnih vprašanj: ali vem kdo sem, kakšen je smisel mojega obstoja, v kaj se razvijam in kaj verjamem, da lahko postanem? Zato bomo najprej spoznavali prepričanja, ki jih imamo o sebi. Nekatera med njimi so dober »prevodnik« za pristno izražanje naše lastne resnične narave, druga prepričanja pa to onemogočajo in nas blokirajo. Preobražanje neustreznih in omejujočih predstav o sebi nam bo pomagalo pri razvoju osebne samostojnosti ter bolj sprejemajočem odnosu do samega sebe.

Kdo sem kot pravi notranji jaz – duša

Metulj

Posvetili se bomo spoznavanju tistega dela sebe, ki je izvir naše subjektivnosti, to je pravi notranji jaz ali višji jaz – duša. To je neumrljivi del nas, ki je brezčasni izvir naše zavesti in življenja; ki se seli iz življenja v življenje in nas ves čas notranje motivira, navdihuje in uči, kako preraščati svoje omejitve, postajati bolj svobodno in radostno bitje ter osmisliti svoje življenje. Spoznavali bomo ezoterični pogled na svet – zgradbo sveta in človeka, kot je videti »od znotraj«, z očmi duše. Tako bomo bolje razumeli duhovno pot in se lažje orientirali na njej. Spoznavali, kje na tej poti smo ter katere svoje osebnostne omejitve naj preraščamo in katere kvalitete duše naj uveljavljamo v življenju. V vsakem človeku je v globinah duše edinstveno bogastvo – na duhovni poti ga iščemo, najdemo in čedalje bolj polno izražamo.

Meditacija – pot k sebi

Meditacija

Meditacija je posebna vrsta treninga in vzgoje naše pozornosti. Večji del budnega stanja je naša pozornost usmerjena navzven in razpršena v različne smeri vsakodnevnega delovanja, za katere porabljamo svojo dragoceno življenjsko energijo. Z meditacijo se učimo pozornost obračati navznoter, s čimer si obnavljamo svojo vitalno energijo.

Meditacija je postopno poglabljanje vase, pri katerem začnemo sčasoma presegati znana subjektivna stanja svojega razuma ter odkrivati nove dimenzije bivanja in zavedanja. Ko se s pozornostjo zazremo sami vase in se poglobimo v tišino, ki je za mislimi, lahko pridemo v stik z višjim in širšim delom sebe, ki nas navdihuje in razsvetljuje. Vstopamo v stanja čistejšega zavedanja, radostne harmonije, ljubečega sočutja in dinamične svobode.

 

Način dela in trajanje

Celoletni izobraževalni program: potekal bo v obliki tedenskih 3-urnih srečanj, ob četrtkih, od 18. do 21. ure, v živo in preko aplikacije ZOOM.

Način dela: program je oblikovan kot preplet predavanj, izkustvenih vaj ter treninga čuječnosti in meditacije. Zapiske predavanj in obravnavanih tem boste prejemali sproti na vsakem srečanju.

Šolnina: ob vpisu poravnate prvi obrok v višini 105 EUR, preostali del šolnine poravnate v 8 mesečnih obrokih po 105 EUR. Če ste v preteklosti obiskovali programe Duhovne univerze ali Šole za čustveno inteligenco, imate 5% popust, prav tako ob enkratnem plačilu celotne šolnine.

Pogoji za vpis: starost 21 let ali več; psihofizična stabilnost (da niste v programu psihiatričnega zdravljenja in ne jemljete temu namenjenih zdravil); da se zanimate za duhovno rast in ste pripravljeni delati na sebi. Predhodne izkušnje izobraževanja na podobnih področjih niso ovira niti prednost za vpis, dobrodošli vsi.

Vodi: Leo Ivandič, učitelj in mentor za osebni in duhovni razvoj.

Šolsko leto zaključimo z vikend seminarjem.

Informacije in prijave: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 031 233 180, od 10. do 16. ure.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o delavnicah in ostalih novostih.

Duhovna univerza na Facebooku