• banner duhovna univerza 2016 net

Utrinki z Duhovne univerze 1

V 1. letniku smo imeli meditacijsko delavnico »Kompas srca« – »Ko sem šel po tej meditaciji ven na sprehod, se mi je zdelo, kot da sem prvič po dolgem času opazil drevesa in slišal ptiče. In kot bi na novo videl otroke, kako se igrajo in ljudi ter avtomobile, kako hitijo ... Prav neverjetno. Bilo je zelo dobro. Tako bi se želel večkrat počutiti.« Tomaž

V 3. letniku se poglabljamo v ozadje različnosti med nami. S tem se je pred dobrimi 2400 leti ukvarjal tudi Hipokrat. Govoril je o mešanici štirih temperamentov, ki je pri vsakem človeku drugačna. Za temperamenti se, kot razkriva ezoterika, kaže sedem tipov zavesti ali božanskih obrazov ljubezni. Ti v različnih medsebojnih kombinacijah ustvarjajo izjemno psihološko barvitost in lepoto ne samo med ljudmi, temveč tudi med drugimi bitji, s katerimi si delimo življenje na planetu.

Absolvent DU - Kje je središče našega bitja, naše plemenito jedro, esenca - trdna, gotova, čvrsta? Nikoli ne mine, ker je onkraj nastajanja in izginjanja, in vedno je, tudi sredi največjih izzivov, bolečin, nesreče. Duhovne tradicije ga imenujejo naš pravi notranji jaz, sebstvo, duša. To središče lahko najdemo, izkusimo in iz njega črpamo varnost in vedrino. Zavestno, z redno meditacijo ter vadbo razistovetenja. Kakšno olajšanje, ko končno spoznaš svoj resnični jaz, pravega sebe!

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o delavnicah in ostalih novostih.

Duhovna univerza na Facebooku