• banner duhovna univerza 2016 net

Duhovna univerza – novo šolsko leto se je začelo

Z začetkom jeseni so se začela prva srečanja v novem šolskem letu na Duhovni univerzi v Ljubljani, Novi Gorici in Mariboru. Slušatelji višjih letnikov in absolventi so se razveselili ponovnega snidenja, »bruci« so polni pričakovanj radovedno prestopili njen prag. Tukaj je nekaj prvih utrinkov.

sončnica1 mPrvi letnik DU smo začeli z iskanjem resnice o sebi. Ko iščemo resnico o sebi je, kot bi želeli pogledati, kaj se skriva v zavitku: ovojni papir je viden, prava vsebina pa je skrita. Podobno je z nami: vsi lahko vidijo našo zunanjo podobo, na kateri se bolj ali manj zrcalijo tudi naša čustva in razmišljanje. Prava vsebina našega življenja pa je skrita onkraj čustev in misli. Je jedro naše enkratnosti – med sedmimi milijardami ljudi na svetu ni nikogar, ki bi nam bil popolnoma enak. In vendar smo si zaradi te nesmrtne duhovne iskre bližje in smo bolj povezani med seboj, kot si lahko predstavljamo. Več o programu 1. letnika DU.

Na duhovni poti so tako lepote kot čeri. V drugem letniku zato letos posebno pozornost posvečamo odnosom in psihološkim vzorcem, ki so nam lahko v pomoč ali pa so vzrok težav pri naši duhovni rasti. Kot na vsaki poti, so namreč tudi na poti duhovnega zorenja izzivi, zato so popotniku v veliko pomoč smerokazi in izkušeni vodiči, ki so pot že sami preizkusili in jo dobro poznajo. Več o učitelju letošnjega 2. letnika Duhovne univerze Branetu Krapežu, izkušenem in strokovno podkovanemu mentorju, si lahko preberete tukaj.

Volja, vitalna moč ljubezni: v negujočem krogu sorodnih duš se je začel tudi letošnji absolventski letnik DU, posvečen odkrivanju svoje notranje moči – skladnemu razvoju volje in ljubezni. Ali kot pravi indijska duhovna učiteljica Amma: »Prava ljubezen je tista, ki nam povsod pomaga izkusiti življenje in življenjsko silo in moč.«

Če vas zanima vpis na Duhovno univerzo, pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali pokličite na 041 248 339.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o delavnicah in ostalih novostih.

Duhovna univerza na Facebooku