• banner duhovna univerza 2016 net

Utrinki z Duhovne univerze 7

Skrivnosti kraljestev narave
Prelepa je narava! Zlasti spomladi, ko se znova prebuja, razcveta, diši, poje. Zakaj so rastline tako barvite in dišeče? Kaj žene ptice, losose in druge živali na dolga potovanja, vedno znova?

Razlogi so biološki in tudi ezoterični. Slednji se razkrijejo, ko pogledamo z notranjim očesom, očesom srca ali intuicije, v srce in globine duše posameznega kraljestva narave. Takrat dobimo uvid v posebno lepoto, red in poslanstvo, ki ga imajo kraljestva narave v okviru širšega planetarnega življenja. Občudujoče lahko prepoznamo, da se razdajajo za dobrobit širše celote. Kako plemenit zgled za človeštvo. Ob tem spoznanju, ne moreš ne ceniti dejstva, da si v inkarnaciji, da si del te veličastne zgodbe življenja. In naravno je, da se pojavi vprašanje, kakšna je moja naloga v tej zgodbi? (iz 3. letnika DU)

Katere vrednote vodijo naše življenje?
Sebičnost ali nesebičnost, egoizem ali altruizem? Altruisti imajo močnejši imunski sistem, živijo dlje in so srečnejši. Dejanje altruzima sproža endorfine. Naš organizem je narejen za solidarnost, toplino odnosov, sodelovanje. Je dilema potemtakem odveč? Želja po sodelovanju in medsebojni komunikaciji; potreba dajati in sprejemati toplino, razumevanje, sočutje; pripadati širši celoti, skupnosti; biti koristni, služiti drugim ... so naše globoke potrebe in motivacije. Kar potrebujemo, je ozaveščenost, da jih v globinah svojega srca prepoznamo ter volja, da jih tudi živimo. (iz absolventskega letnika DU)

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o delavnicah in ostalih novostih.

Duhovna univerza na Facebooku