• banner duhovna univerza 2016 net

Biti bojevnik (23.11.2021)

Sonce skozi gozdIztekajo se zadnji dnevi astrološkega znamenja škorpijon. Preden prestopimo v znamenje strelca, ki nam odpira novo vizijo in upanje, pa nam škorpijon pušča pomembno sporočilo. Škorpijon je astrološko znamenje bitke. V njem je globoka simbolika človeka, ki se odloči stopiti na duhovno pot in začne premagovati samega sebe. Krčiti trnje in gosto grmovje, ki obrašča njegovo lastno življenje. Skozi to krčenje poti ustvarja novo jasnino, ki vstopa vanj preko spoznanj, do katerih prihaja. Znotraj njega pa se skozi to prebuja speča Trnuljčica.

Karma - ljubezen do lastne usode (5.11.2021)

Jesensko listje6 m»Če razgrneš svoje življenje pred seboj kot kos blaga, lažje razpoznaš zapleten vzorec ... in najdeš zlato nit prvinskega namena tega življenja.«
Alma Karlin, Pod košatim očesom

Življenje je bogato, kompleksno in zahtevno. V njegovi srčiki pa je skrita tudi njegova izjemna lepota in globina. Ko zmoremo odmakniti pogled od podrobnosti in posameznih dogodkov in pogledamo z večje širine, razdalje, jo lahko uzremo: to čudovito sestavljanko, ki nas vodi vedno znova v isto smer. Spodbuja naše hrepenenje po resnici in nas uči velikega spoznanja – kaj je zares pomembno in bistveno v življenju, kaj je njegov smisel in namen, kako ga živeti.

Tihi klic duše (16.10.2021)

LabodKo človek zasliši tihi klic svoje lastne biti ter uzre njeno luč, ko doživi dotik najgloblje tišine, svetosti in miru, je nikoli več ne more zares pozabiti in njegova pot se ne more več vrniti v stare tirnice. Kajti to, kar nas pokliče iz globin lastnega središča, naš lastni notranji Jaz, je to, kar najbolj smo in kar nikoli ne izgine ali mine in je neprecenljivo. Skrivnostno in vendar domače, da temu ne moremo več obrniti hrbta. Hrepenenje našega srca postane neustavljivo in potreba po tem, da živimo iz najvišjega Sebe, postane naša nuja.

Pot duhovne samouresničitve (1.10.2021)

mavricaVsak človek se nekoč sreča z vprašanjem smisla in vrednosti vsega tega, kar počne. Takrat, ko začenja usihati njegovo zadovoljstvo nad doseženim v osebnem življenju, pa naj bodo to posebna znanja, veščine, odnosi, finance ali drugačni, tudi vrhunski, dosežki. Morda se s tem soočimo, če resneje zbolimo, če doživimo težjo izgubo, ko se soočamo s minljivostjo ali velikimi omejitvami. Vprašanje, zakaj zares živimo, nas vodi v vprašanje, kdo zares smo. Kdo sem jaz? S tem vprašanjem se začne največje iskanje našega obstoja.

Ko nas pokliče ljubezen (23.8.2021)

Sonce med rožami»Ko vas pokliče ljubezen, ji sledite, čeprav je njena pot strma in težka ...«
Prerok, Khalil Gibran

Hrepenenje je nekaj, kar je globoko vtkano v vsako živo bitje na tem svetu. To je notranji pogon, ki žene kristale, da oblikujejo najvišji red in lepoto v kamnu, je nekaj kar rože in zelenje poganja k soncu, da ob stiku z njim ustvarjajo čudovite barve, cvetove, sadeže in vonje, ki tudi človeka, ko jih vonja, povzdignejo. To isto hrepenenje žene živali, da se učijo preživeti, da razvijajo razum, iščejo hrano, zatočišče in razvijajo predanost do človeka, ki predstavlja njihov ideal.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o delavnicah in ostalih novostih.

Duhovna univerza na Facebooku