• banner duhovna univerza 2016 net

Deve (21.1.2019)

Angel oznanjevalec mVile, škratje, pani, palčki, rusalke, rojenice, sojenice, angeli, arhangeli, muze, varuhi, oznanjevalci, sli ... bitja iz pravljic in mitologij, iz religij, ki imajo v sanskrtu skupno ime: deve. Sijoča, bleščeča bitja, različnih oblik in podob, nevidna našim očem. Oziroma vidna le nekaterim, jasnovidnim, očem. In nekaterim, jasnočutnim, ljudem. Njihove podobe so v preteklosti slikali na različne načine. Dodajali krila, upodabljali inspirativno, skrivnostno, pravljično ... Bitja, ki so najtesneje povezana z materijo, z materjo, z žensko. Ena največjih skrivnosti življenja, sveta in materije same. Deve so inteligenca in živost materije. Zaradi njih lahko svet okoli sebe, vse, prav vse, do zadnjega atoma ali kvarka ali enuja, doživljamo in dojemamo kot živo. Vse okoli nas je živo (to sporočilo so prinašale že starodavne religije, hilozoizem in panteizem npr.), v vsej materiji utriplje inteligenca, ki vpija vase naše energije in nam jih vrača. Prav takšne, kot smo jih vložili vanjo. Vsak predmet, pa če ga še tako dojemamo kot mrtvega in praznega, je živ. Zaradi dev.

Deve animirajo materijo, skrbijo zanjo, ji dajejo živost, jo oblikujejo, vzdržujejo in nazadnje tudi razgradijo. Deve so graditelji sveta, vzdrževalci le tega in navsezadnje tudi prinašalci končnosti, zaključka, preoblikovanja, tega, čemur rečemo smrt. Vendar z vidika dev, smrti ni. Deve se dejavne v vseh oblikah, tu in onstran meje, bariere, ki nas ločuje od notranjih svetov.

Vsa materija, ki nas obkroža, od nas dobiva, ves čas, vsak trenutek, informacijo in 'ukaz'. Naše misli, naša čustva, naši nagoni in vitalni impulzi, vse to širimo in sevamo preko svoje avre v druge ljudi, v svoje stanovanje, okolje, v vse, česar se dotaknemo in s tem pečatimo, vtiskujemo vanjo svoj imprint. Ta imprint nas počaka do naslednje inkarnacije, kjer nadaljujemo tam, kjer smo končali. Če tako gledamo na stvari in življenje, bomo morda tudi lažje razumeli kako deluje zakon karme. Kar vtiskujemo vase in v svoje okolje, to oblikujemo in v tem živimo. In to oblikuje nas. To postane naš svet in vložena energija se nam vrača, takšna, kot smo jo oddali. Temu lahko rečemo usoda. Hkrati pa lahko ugotovimo, da usodo kreiramo sami, vsak dan sproti. In da prihodnjo usodo ustvarjamo prav danes. In danes lahko začnemo spreminjati svoje življenje. Takoj zdaj, če tako želimo.

Devska bitja so tu z nami, ves čas dejavna. Prenašajo vibracije iz oddaljenih in našemu zavedanju nedoumljivih, globin življenja in sobivajo z nami. Delujejo kot prenašalci, transmiterji, kot graditelji in kot gradniki vsega kar obstaja. Kot varuhi in skrbniki vsega življenja in kot skrbni uresničevalci mogočnega smisla in namena, ki obstaja v najglobljem bistvu obstoja. Njihova narava, način bivanja, delovanja, način komunikacije, je zelo drugačen od 'človeškega'. Deve obstajajo, živost okoli nas obstaja. Zato je naše vsakodnevno življenje največkrat nezavedno informiranje vsega kar nas obdaja in kreiranja čustveno miselnih vzorcev v katerih živimo. Po zaslugi devskega delovanja se noben drobec ne izgubi. Ne dober, ne slab. Zato ozaveščenost o tem prinaša posebno moč preobražanja in razklepanja 'uroka' v katerem živimo ter zavestnega gojenja takšnih vrednot in takšnih energij, ki si jih želimo. Pravimo, da bodi sam sprememba, ki si je želiš. Kako globoka misel in kako zelo resnična. Deve, vile, angeli, veliki kreatorji sveta, so v tem lahko naši pomočniki, navdihovalci, prinašalci znanja, ki ga sami nimamo. Če se odpremo visokim razsvetljenim devam, angelom, arhangelom, muzam, se nas bo dotaknilo tisto najbolj dragoceno, kar nosimo tudi sami v svojem bistvu – razsvetljena modrost, ljubezen, volja, smisel, vizija, sposobnost globoko smiselnega ustvarjanja in delovanja. Moči, ki jih v sebi nosi človekova duša. Tudi ta ima posebnega skrbnika, ki je kot naša velika duhovna mati in oče hkrati in ima tudi svoje ime: solarni angel, oz sončni angel. Naš učitelj, vodnik, skrbnik, varuh, usmerjevalec, navdihovalec. Tisti, ki nikoli ne gre stran. Tisti, ki čaka, da ga prepoznamo in začnemo živeti v soglasju z njim. Nešteto življenj čaka, da se prebudimo in zaživimo v soglasju z njim, s samim seboj v resnici. Ker to bitje smo mi sami v svojem najskrivnostnejšem bistvu.

Zveni pravljično? Morda. Vendar pa je življenje tako skrivnostno in nepojmljivo, da bo resničnost vselej premagala tudi najbujnejšo človekovo domišljijo ( kot je menda dejal nekoč Krištof Kolumb).

Nataša Zorc

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o delavnicah in ostalih novostih.

Duhovna univerza na Facebooku