• banner duhovna univerza 2016 net

Moč kristalov (30.4.2019)

KristalVse v naravi je živo. Tudi nežive stvari imajo živost, primarno inteligenco v sebi in sposobnost za rast in razvoj. Kristali rastejo tisoče in milijone let, v popolnem brezčasju razvijajo svojo lepoto. V temi, pod vplivom ognja in visokih pritiskov. Tako zemlja izraža boga v sebi. Skozi perfekcijo, popoln red, čistost, geometrijo in svetlobo. Tisto, kar je v kristalih živo, ni njihova zunanja, fizična, oblika, temveč notranja, energijska. Ta ima veliko moč. Moč delovanja na svojo okolico, moč prenosa reda in ritma v tisto, kar ga obdaja. Zato so kristali transformatorji, preoblikovalci energije nereda, trenja, kaosa, v red, organizacijo, kjer ima vsak delček (atom) svoje pravilno mesto v celoti.

Tako kot vsa narava, imajo tudi kristali nevidne, energijske skrbnike, deve. Varuhe, ki jim pomagajo sestavljati atome v pravilne strukture, da skoznje lahko zažari, ritmično zavibrira in pulzira zavest. Zavest v kristalu? Da. Tudi v kristalu. Vendar je to stvar za globoko kontemplacijo in raziskovanje v območju skrite subjektivnosti vsega, kar obstaja.

Poleg osupljive lepote, ki jo lahko občudujemo v brušenih dragih kamnih, nam kristali torej prinašajo ta posebni zdravilni energijski potencial skozi njihovo etrsko zgradbo. Ta energija je kot zgoščena svetloba. Etrska matrica kristalov prenaša energijo v etrsko matrico vsega ostalega. Zato je uporaba kristalov pri mnogih, takšnih in drugačnih, potrebah in težavah tako zelo v pomoč. V svojo okolico vnašajo red, red ustvarja pretočnost, pretočnost ustvarja zdravje. Za ljudi, živali, rastline, prostor, naravo. Arhitektura naših stavb je kot neke vrste kristal. Prevaja energijo. Tako je vse povezano z vsem. V vsakem malem delčku česarkoli, se zrcali skrito veliko. Uglašenost med malim in velikim, med notranjim in zunanjim, med mikro in makro, pa predstavlja življenje samo. Tako v kristalu lahko uzremo kozmični red, ki ima za nas dragoceno sporočilo. Kako skozi temo, neznanje, kaos, trenje, trpljenje, s pomočjo volje in vztrajnosti, neumorno ustvarjati in vstopati v vse večji red, celovitost, globino in v njej zrcaliti najvišje, ki je nesmrtno in edino vredno truda.

Nataša Zorc

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o delavnicah in ostalih novostih.

Duhovna univerza na Facebooku