• banner duhovna univerza 2016 net

VPRAŠATI SRCE (29.5.2014)

pomoč poplaveČe opazujemo dogodke okoli sebe, lahko brez strahu, da bi zašli v protislovje, ugotovimo, da s svetom, v katerem živimo, ni vse v redu. Veliko neravnovesje med neokusno bogatimi in brezupno revnimi je vsak dan večje, ekonomske inštitucije pa vztrajno zagovarjajo gospodarsko rast kot edino pravo ekonomsko politiko. Komercializacija in brezobzirni materializem se kot agresivni rak širita na vsa področja življenja, medtem ko obstajajo tudi drugačne prakse, ki kažejo možnosti za drugačno pot.

Če si še zatiskamo oči, je narava tista, ki nas neusmiljeno sili, da oči čim prej odpremo.

Katastrofalne poplave v nekdanji skupni državi so ena izmed takih budnic. Silijo nas, da se soočimo s svojo minljivostjo, ranljivostjo in majhnostjo. Spodbujajo nas, da se vedno znova zavemo, da imamo roke, ki lahko pomagajo in da lahko delujemo v dobro ljudi v stiski. Predvsem pa nas opominjajo, da »bratstvo in enotnost« nista »samo« politični paroli iz YU preteklosti, ampak da smo v boju za preživetje našega planeta in njegovih prebivalcev VSI povezani veliko bolj, kot si lahko predstavljamo. Kdor dvomi, lahko vpraša svoje srce.

S pomladjo so zaživele naše nove spletne strani, ogledate si jih lahko na www.duhovna-univerza.org. Upamo, da vam bodo všeč.

Barbara Škoberne

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o delavnicah in ostalih novostih.

Duhovna univerza na Facebooku