• banner duhovna univerza 2016 net

Sončna modrina poletja (27.7.2020)

ObalaSonce je sedaj oblečeno v poletje. Na višku svoje moči v obilju preliva svetlobo v obliki neštetih žarkov, prelivajočih se zdaj skozi oblake, zdaj skozi zeleno listje ali bitja. Svetloba, ki jo žarči od znotraj navzven, je ekvivalent ljubezni, razdajajoča se ne glede na odzive. Iz vidika zodiaka smo stopili v znamenje Leva, ki nas v kontekstu nauka ezoterične astrologije v tem mesecu vabi, da tudi samo zažarimo iz svojega notranjega bistva kot sonce in da le-to kot žarke žarimo naprej, saj nas prav ta žar povezuje s Celoto življenja, katerega neodtujljiv del smo.

Nas morda življenje ne izpolnjuje?

Smehljaj med nebom in zemljo (6.7.2020)

ObalaNekoč si je neki iskalec resnice silno želel izkusiti stanje čiste notranje radosti. Na svojega učitelja je večkrat naslavljal svojo prošnjo, in nekega dne mu je bilo ugodeno. Učitelj se ga je dotaknil na poseben način, tako da se mu je odprla razširjena zaznava sveta. Svet Sedaj je bil tak kot poprej, vendar oblit s tako neopisljivo lepoto, lučjo in blaženostjo, da tega preprosto ni mogel zdržati. Le za hip ali dva, in je zdrsnil nazaj, v 'običajno' zaznavo.

Kako pa kaj vi komunicirate? ;-) (6.6.2020)

Ogledalo na skaliOb besedi komunikacija največkrat pomislimo na stik z drugimi – beseden, slušen, prek dotika, pisen in prek načinov, ki jih ponuja informacijske tehnologija. Na vrhu seznama različnih možnosti, na katere pomislim sama, je komunikacija s samim seboj. Res je, da se sebe dostikrat bolj zavemo ravno zaradi stika z drugim. Kot bi nam drugi, že s tem, da so, nastavili zrcalo, v katerem se razločneje zagledamo. Druge potrebujemo, da bi se zavedeli sebe. Vendar hkrati potrebujemo tudi stik in srečanja s tistim, ki je vedno z nami in ob nas, kot sopotnik in prijatelj, a ga morda ne vidimo vselej in tudi zares ne poznamo dovolj – s Seboj. – Vabljeni!

Ljubezen, spet in znova (31.5.2020)

VrtnicePred leti so me v Zvezi društev za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju Slovenije povabili, da bi imela predavanje in pogovor s starši otrok s takšnimi motnjami. Najprej sem pomislila, da je prišlo do pomote, pa so zatrdili, da ne. Prebrali so knjigo Hafisovih pesmi Zapleši z Menoj in me našli.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o delavnicah in ostalih novostih.

Duhovna univerza na Facebooku